Despre ploaie

Intotdeauna mi-a placut vremea frumoasa. Doar ca pana acum zece ani, pe cand eram prin liceu, asta insemna sa fie soare, sa ma pot plimba, sa ies din casa. Si cand ploua, gata, cheful se ducea efectiv pe apa sambetei.

Nu am avut bunici sau rude la tara, deci am petrecut mare parte din vacante in Bucuresti, oras gri.

(Iar cand in Bucuresti ploua, este groznic. Aglomeratie in trafic, nervi, balti pe care le descoperi impiedicandu-te de ele si tot asa.)

Cu toate acestea, imi placea sa aud ploaia, sa o vad lovind geamul si printre picaturi sa zaresc vreun fulger. Intre timp am inceput sa apreciez ploaia la alt nivel. Poate are legatura cu maturizarea sau cu filmul “Singin’ in the rain”, poate are legatura cu ploile la mare sau cu stropii imortalizati dupa o scurta, dar puternica ploaie de vara sau poate are legatura cu cizmele colorate de cauciuc pe care le am.

Despre ploaie a scris Martin Page un volum aparut la editura Humanitas.

Va las cateva pasaje. Cel mai probabil in seara aceasta voi reciti cartea.

despre ploaie

despre ploaie

despre ploaie

despre ploaie

One thought on “Despre ploaie

 • November 10, 2017 at 8:21 am
  Permalink

  Cand eram mic ai mei ma duceau mereu la tara. Cum era o vacanta, cum ma lasau si pe mine si pe sor-mea in grija rudelor de la sat. Ploaia aici era GROAZNICA!

  Pur si simplu, copil fiind, nu mai aveai ce sa faci. Afara se facea noroi si chiar daca ploaia cateodata nu batea prea tare, nu ne lasau sa iesim afara de frica sa nu racim si sa ii dojeneasca ai mei cand veneau sa ne ia pe motiv ca ”iar avem muci”.

  Asa ca stateam si ne uitam pe geam in mare parte. Nu aveam o casa mare, nu aveam jucariile noastre multe, nu aveam cartoon network… Atunci cand esti copil ploaia e destul de groaznica oriunde te afli – desi atunci nu existau mall-uri.

  Acum nu prea ma mai intereseaza daca ploua ori ba. Stiu ca atunci cand ploua o sa am o zi mult mai productiva la lucru. Incerc sa merg cu metroul, pentru ca treficul e nasol, dar restul lucrurilor nu se prea schimba.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *