NexTie Forever

Am inceput sa fac voluntariat in 2010 cand aflasem de Brigada de Voluntari de la A.Z., iar in  2011 m-am inscris la NexT International Film Festival. image

In acel moment nu stiam foarte multe despre eveniment, iar despre ce inseamna voluntariatul intr-un festival de film nici atat. Nici nu eram una dintre acele persoane care vedea des filme. Cred ca nici acum nu sunt la zi cu noutatile cinematografice.

 

Si am zis sa incerc. Impreuna cu A.S., care imi aratase site-ul pentru inscrieri, am cautat un departament care sa mi se potriveasca.

Ce puteam face?

Si am selectat departamentul Guest. Era in tandem cu PR-ul si ideea era sa stau la birou, la cinematograful sediu al festivalului, si sa am grija sa existe ecusoane pentru fiecare invitat, iar in cazul invitatilor straini, sa le pot explica una-alta despre NexT si despre Bucuresti. A.S. se inscrisese la un alt departament, Kids.

Inainte de a incepe festivalul timpul imi permitea sa ma implic in impartirea afiselor, flyerelor, scrierea bagde-urilor  si tot asa.

NexT. Gilda

Usor-usor am inceput sa cunosc echipa. Si ma simteam tare bine cu toti, lucrand de zor pana cand trebuia sa plecam la vreun curs sau pur si simplu se inchidea sediul.

 

 

Anul urmator am fost intern in departamentul foto. Intern deja insemna ca aveam o responsabilitate mai mare, iar faptul ca eram parte dintr-o echipa care trebuia sa surprinda anumite momente cheie din cadrul festivalului, facea ca toata treaba sa aiba o importanta aparte.

La editia a 7-a am fost fotograful oficial al evenimentului, iar apoi, pentru ca timpul mi-era impartit intre cursuri si Radio Guerrilla (Siesta weekend in fiecare sambata si duminica la pranz) am fost voluntar in cadrul departamentului PR. La editia a 9-a aveam deja acreditare pentru presa.

Dar acest articol nu este despre ce am facut in cadrul festivalului pas cu pas, ci despre cum m-am simtit si ce inseamna NexT pentru mine acum dupa toata aceasta experienta.

Anul acesta a avut loc a 10-a editie a festivalului si cu toate ca nu am avut vreun rol in cadrul sau, abia asteptam sa ajung la cinematograf. Pe cine as putea intalni? Ce voluntari sunt acum? Cum e totul?

Vineri am ajuns la Oscars Night si in fata cinematografului erau deja figuri cunoscute si cu fiecare pas spre locurile din sala ne mai intalneam cu altele. Suntem cativa care ne vedem, in principiu, atunci cand este NexT. Oricat de mult am incercat in afara festivalului, fiecare avea alte prioritati si altfel impartit timpul.

Si asa faceam ani la rand, ne inscriam cam aceiasi oameni doar ca sa ne vedem si sa petrecem timp impreuna. Si toti aveam de muncit in functie de programul ales si de departament, dar, cel putin, cat am fost parte din echipa festivalului, toti ne implicam pentru a termina mai repede si nu lasam pe nimeni sa plece ultimul sau singurul la final spre petrecerile tematice.

Acum, majoritatea celor alaturi de care am lucrat la prima mea editie a festivalului au job-uri, trebuie sa scrie lucrari de licenta sau disertatie, pleaca din tara in schimb de experienta. Toti am crescut, ne-am maturizat mai mult si am incercat sa ne urmam visurile. Ne mai intalnim la alte festivaluri sau pur si simplu in club, in vreun pub, pe strada, la cursuri, oriunde, unde te astepti sau unde nici nu iti trece prin minte ca ar putea fi vreun cunoscut. Si poate cel mai fain lucru este cand domeniile se completeaza si asltfel ajungem sa colaboram in diferite situatii. Ne putem baza unul pe celalalt ca inainte.

La un moment dat, cineva (adica L.T.) isi facuse lucrarea de licenta cu tema “Prieteni de festival” si asta suntem, lucru care isi are demonstratia la fiecare editie NexT International Film Festival.

NexT-echipa5

NexT-echipa6

 

 

 

One thought on “NexTie Forever

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *