Sugar, spice, PR

1014477_933896733330797_429196126106347560_nJurnalismul, relatiile publice si comunicarea sunt domenii care se pot schimba rapid, care au alte reguli decat in carti, care se adapteaza sau care inventeaza in fiecare zi cate un element pe care il poti prinde doar din mers. Sunt tot timpul intr-o stare de alerta pentru ca tot timpul se intampla “un ceva” care poate da structura peste cap.

La inceputul lui 2016, cand inca eram in asteptarea programarii alarmelor pentru ora cinci dimineata, tot ma uitam pe internet, citeam cate un articol, ascultam muzica si dadeam pur si simplu dintr-o pagina de net in alta. Cotrobaind filele www-ului am vazut un anunt catre un curs de PR.

Ce-i drept, facultatea si masterul m-au ajutat in acest sens, m-au indrumat, mi-au dat termeni, definitii, carti si exemple. Cu toate acestea, ce m-a convins cel mai mult sa ma inscriu la Atelierele Ilbah pentru cursul de PR a fost trainerul: Ines Turturica.

Nu o cunosteam, dar numele ei imi era familiar. Un click pe google m-a lamurit ulterior in ce priveste experienta ei, fiind director de achizitii, traducator, jurnalist si nu in ultimul rand, om de comunicare pentru trust-uri puternice din tara.

Cursul pe care l-am urmat a avut baze teoretice, practice si umane.

 • Da, am scris pe caiet definitii.
 • Da, am ridicat mana pentru a raspunde la intrebari.
 • Da, am avut teme pentru acasa.
 • Da, s-au punctat exercitiile.
 • Da, mi s-a explicat unde am facut bine si unde nu.
 • Da, cu pix rosu.
 • Da, am prezentat proiecte.
 • Da, toate au contat.

In acest curs de cateva saptamani am invatat, am intrebat si mi s-a raspuns, am avut curiozitati si mi-am exprimat parerea, am argumentat si poate nu am fost de acord, dar am invatat.

Este minunat sa auzi de la un profesionit intr-un domeniu cum a gandit o strategie de criza, cum a facut fata presiunii unor evenimente mari, cum a sustinut un discurs neasteptat, cum a avut emotii, cum a gresit si cum a indreptat lucruri. Si un plus adus acestor saptamani a constat in invitati din social media si din presa.

Desigur, simt nevoia sa mentionez si faptul ca Ines a reusit sa uneasca vreo zece oameni si sa-i transforme intr-o gasca, intr-un grup ce isi completeaza domeniile de activitate.

Experienta specialistului care iti vorbeste de un domeniu consider ca aduce exact ce trebuie intr-un univers care se bazeaza pe reactii, pe cuvinte, pe raspunsuri rapide, pe eficienta si adaptabilitate la schimbare.

credit foto: Dume de Mestecat

2 thoughts on “Sugar, spice, PR

 • September 20, 2016 at 7:06 pm
  Permalink

  Dacă nu era Ines, nu ne găseam ! Deci dincolo de secretele PR-ului, am câștigat o prietena! “Te știu de undeva” 😉

  Reply
 • October 24, 2016 at 3:51 pm
  Permalink

  Vreau si eu la cursurile astea!! Chiar merita?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *